Citibank si ING Bank au reusit sa se diferentieze de alte banci prin furnizarea unui serviciu revolutionar si simplu: bancomate la care se platesc facturile (si nu numai!) cu bani cash. -
Pentru a inlesni clientilor plata facturilor, cea mai mare parte a societatilor de utilitati (telefonie fixa, mobila, electricitate etc.) au incheiat acorduri cu o mare parte din bancile romanesti pentru achitarea contravalorii serviciilor prestate prin virament bancar, carduri, telefon mobil, Internet sau numerar. Doua dintre aceste institutii - Citibank si ING Bank – au reusit sa se diferentieze de celelalte prin furnizarea unui serviciu revolutionar si simplu: bancomate la care se pot plati facturile (si nu numai) cu numerar.
Plati in numerar la automatele Citibank Easy Payment sau la benzinariile Agip
Cei ce nu poseda un card sau un cont bancar pot utiliza pentru plata facturilor in numerar doua servicii alternative puse la dispozitie de Citibank: Easy Payments si Unikasa.
Easy Payments este un centru de plati cu numerar. Plata facturilor se face la orice bancomat Easy Payments, ce se gaseste la fiecare sediu Citibank si Citifinancial.
Aceste bancomate sunt diferite de cele clasice, la care doar puteti sa faceti plati din cont si sa extrageti numerar. Aici puteti sa alimentati bancomatul cu numerar.
Pentru a plati o factura trebuie sa alegeti societatea catre care vreti sa faceti plata (ex: Connex, Romtelecom, Electrica), sa introduceti factura in scanerul terminalului si sa alimentati bancomatul cu suma de plata.
Daca sunteti la o benzinarie Agip din Bucuresti, puteti sa achitati facturile de utilitati in numerar prin serviciul Unikasa. Practic, intri in benzinarie, prezinti casierului factura si ii inmanezi banii, dupa care vei primi chitanta de confirmare a platii eliberata de POS. Nu ai nevoie de card sau cont curent la banca.
La benzinariile Agip se pot achita facturile catre Connex, Romtelecom, Electrica Bucuresti sau Ilfov. Pe langa acestea, prin serviciul Citibank Easy Payments se mai poate efectua plata facturilor catre Zapp, Avon, Apa Nova, polite de asigurare catre ING Asigurari si Interamerican, taxe de scolarizare pentru Academia de Studii Economice si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, amenzi.
Cele doua servicii sunt disponibile non-stop. Pentru efectuarea de plati prin aceste servicii nu se percepe comision. Exista insa si o exceptie: pentru plata amenzilor sau a taxelor catre ASE se percepe un comision de 10.000 de lei vechi.
La terminalul Self Bank de la ING Bank poti plati orice factura
Plata facturilor in numerar se poate face si la ING Bank. Banca a introdus serviciul de Self Bank, o alternativa la ghiseele bancare si casierii.
Pentru a utiliza servicul Self-Bank este nevoie de un cont Cont’ROL si de un card de debit Visa Electron International de la ING Bank. Pentru deschiderea contului nu este necesara depunerea unei sume si nici nu se percepe taxa de intretinere a cardului in primul an. In al doilea trebuie sa platesti insa 120.000 lei vechi pe an.
Dupa ce ai un astfel de card nu mai trebuie sa te duci la ghiseele bancii, ci la birourile de Self Bank. Aici se gasesc doua terminale: un bancomat si un multimat. Prin bancomat se poate depune sau retrage numerar, verifica soldul contului. In completarea acestui bancomat vine mutimatul, prin care se efectueaza operatiuni si se administreaza contul. Accesul la cele doua terminale se face cu cardul.
Cum poti sa platesti o factura? Alimentezi bancomatul cu suma pe care vrei sa o platesti, iar de la multimat completezi un ordin de plata catre societatea catre care se face plata. Ordinul se plata se poate completa folosind tastatura multimatului, care este foarte asemanatoare cu cea a unui calculator. Simplu. Si asta intre orele 07:00 si 23:00, intervalul in care sunt deschise birourile de Self Bank.
Prin terminalele Self Bank se pot efectua transferuri de bani catre orice alt cont, indiferent de banca. Asta inseamna ca se pot achita facturi catre orice furnizor de servicii.
Banca nu percepe comisioane pentru platile efectuate catre societatile partenere, care au deschis un cont la ING: Connex, Orange, Romtelecom, RDS-RCS, ING Asigurari, Electrica, Oriflame. Insa pentru transferuri catre conturi din alte banci trebuie platit un comision de 36.000 de lei vechi sau 150.000 de lei vechi daca suma depaseste 500 de milioane lei vechi.
Bogdan Popescu
[email protected]
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro