credius.ro

CEC-ul isi apara serviciul de transfer rapid de bani

9 martie 2006

Imediat dupa lansarea noului serviciu de transfer rapid de bani al companiei americane Transfer Rapid LCC disponibil in reteaua teritoriala a Casei de Economii si Consemnatiuni, unele medii de informare ... au sugerat ideea ca parteneriatul dintre cele doua entitati nu ar fi tocmai curat, existand suspiciuni asupra corectitudinii colaborarii. Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a organizat o intalnire cu reprezentanti ai presei din Romania pentru a contracara acuzatiile aparute, garantand seriozitatea afacerii. -

“Prin lansarea, de catre Casa de Ecomomii si Consemnatiuni, a serviciului destinat transferului  rapid de bani, in parteneriat cu  compania americana  Transfer Rapid LCC, specializata in operatiuni financiare dedicate in exclusivitate romanilor din strainatate, nu am dorit si nu avem in intentie sa dam un tun care sa  dea bine  in perspectiva privatizarii”,  a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu.   “In aceeasi masura, noul serviciu oferit de catre cea mai veche banca a tarii, nu poate fi si nu  trebuie acuzat ca s-ar indrepta spre ceea ce a fost FNI- ul, asa cum s-a vehiculat in unele medii de informare”, a mai spus presedintele Radulescu.

Speculatiile privind posibile afaceri dubioase care ar sta in spatele acestui parteneriat, au aparut imediat dupa anuntul, din 22 februarie a.c., al lansarii, servicului de transfer rapid de bani, prin care romani din strainatate vor avea posibilitatea sa-si trimita bani in tara la costuri mai mici fata de alte firme ce se ocupa cu astfel de transferuri. Este motivul pentru care seful acestei institutii bancare a reactionat, chiar daca nu suficient de rapid, la insinuarile ca operatiunea nu este destul de transparenta.

Ca prima precizare, el a tinut sa arate ca  firma americana, in care dl James Rosapepe  este chiar presedinte al consiliului de incredere, a dorit sa coopereze cu noi intr-o relatie care sa ofere o alternativa mai  putin costisitoare pentru romani. Firma americana a venit cu softul, iar testele au confirmat ca linia de transfer functioneaza. Deocamdata, nu e chiar asa cum sperau multi, in sensul ca transferurile se pot face numai dinspre SUA.

Serviciul de transfer rapid din Occident catre Romania va deveni operational abia din mai-iunie a.c.. La aluzia ca de pe urma acestor operatiuni, “cineva” isi trage comisioane importante, Radulescu a respins faptul ca o persoana sau mai multe ar beneficia de bani. Este vorba de ideea ca, in spate s-ar afla persoane sus-puse din  BNR  ce ar fi  dat aprobari pentru functionarea  parteneriatului, in schimbul unor comisioane. Cat despre ceea ce se cuvine, in mod legal CEC- ului, presedintele institutiei a informat ca un comision, estimat pentru un an ,duce spre circa un milion de euro, suma considerata relativ modesta.

 Dincolo de activitatea in sine, prin care romani din strainatate isi vor putea trimite banii acasa cu un comision la circa jumatate fata de cel practicat de alte firme, presedintele CEC  vede si un alt avantaj- acela ca respectivii beneficiari pot deveni clienti  ai bancii, care sa utilizeze, o data ajunsi acasa, serviciile acesteia.

Alexandru Stroe
[email protected]

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro