credius.ro

Ce mai vand bancile din Romania pe paginile de Internet ...

30 ianuarie 2006

Internetul este un mediu exploatat din ce in ce mai bine de bancile din Romania. Institutiile de credit urmaresc atragerea de noi clienti, dar si o mai buna informare a acestora. Site-urile bancilor au devenit mai mult decat variante on-line a pliantelor de prezentare a produselor si serviciilor pe care le ofera.  Insa aceasta nu este o regula, deoarece mai exista inca banci care ofera pe web doar informatii generale si de contact.

Cardul – produsul “la departare de un click”

Cel mai accesibil produs bancar, cardul, si in special cel de debit, determina bancile sa adopte solutii care sa simplifice cat mai mult accesul clientilor catre un astfel de produs. O parte dintre institutiile bancare au venit cu cateva solutii on-line interesante, prin care poti sa aplici pentru un card. Cardurile sunt “la departare de un click”, par sa sugereze bancile.

Majoritatea bancilor iti ofera pe site-urile proprii informatii privind tipurile  de carduri pe care le emite banca, conditiile de emitere si documentele necesare pentru a-ti face un card. Posibilitatea de a descarca documentele pe care trebuie sa le completezi este un serviciu cu adevarat util, scutindu-te de un drum pana la o agentie.

BCR iti ofera si posibilitatea sa aplici on-line pentru unul dintre cardurile de debit BCR Maestro, BCR Visa Electron si BCR Visa Clasic. Dupa ce iti alegi tipul de card pe care il doresti, trebuie completate o serie de date personale si sucursala bancii la care vrei sa primesti cardul, urmand ca in termen de 3-4 zile sa fii sunat de un reprezentant al bancii care iti va  solicita confirmarea cererii si a datelor personale si iti va spune in cat timp iti va fi emis cardul.

Daca vrei un card de la BRD, vei gasi o aplicatie asemanatoare cu cea de la BCR, fiind nevoie sa urmezi aceleasi etape pentru obtinerea lui. In schimb, la BRD poti sa aplici si pentru cardurile de credit. Prin acest serviciu poti sa soliciti unul dintre urmatoarele carduri: cardul 10 pentru studenti, Visa Maestro - card debit lei, Visa Electron - card debit in lei, Visa Classic lei - card credit in lei, Visa Classic in USD - card debit, MasterCard Standard in EUR - card debit, MasterCard Gold - card credit lei. Daca pentru cardul de debit trebuie doar sa va duceti sa-l ridicati cand veti fi anuntat de banca, pentru cel de credit va trebui sa completati si adeverinta de salariu, disponibila pe site.

Raiffeisen Bank si Finansbank definesc si mai bine interfata cu utilizatorii si interesul pe care il au pentru piata cardurilor. Cele doua banci au lansat doua site-uri specializate pe oferta de carduri a acestora: www.carddecredit.ro si, respectiv www.cardfinans.ro.

Dupa cum ii spune si numele, adresa carddecredit.ro a Raiffeisen Bank ofera informatii complete despre cele mai accesibile  produse de acest fel oferite de banca: cardul de credit Raiffeisen Bank Standard si cardul de credit Raiffeisen Bank – Connex. De asemenea, se poate aplica pentru unul dintre cele doua credite: se completeaza on-line o cerere cu date personale, se descarca si completeaza o adeverinta de venit.

Solicitarea pentru un card se desfasoara asemanator si la www.cardfinans.ro. Pe pagina dedica cardurilor, Finansbank ofera celor interesati posibilitatea de se informa si a solicita orice card emis de banca – de credit sau debit. De asemenea, pe site se gaseste si lista magazinelor ce accepta plata cu Cardul Finans Avantaj.

Si creditele se “acceseaza” pe Internet

Insa cum creditarea este principalul obiectiv al bancilor, acestea incearca sa atraga prin intermediul Internetului noi clienti pentru imprumuturi. Pentru un accesarea unui credit este insa nevoie de mai multe acte decat pentru un card, asa ca bancile ofera potentialilor clienti o informare cat mai buna asupra produselor de creditare. Deoarece costul creditarii este cel mai sensibil aspect, pe paginile paginile web de la aproape toate bancile poti gasi un calculator ce iti calculeaza rata lunara pentru un credit sau salariul de care ai nevoie pentru un imprumut.

Un mod interesant de a veni in intampinare clientilor il ofera Piraeus Bank si BRD: pe pagina de web bancii poti sa “pre-aplici” pentru un produs de la una dintre cele doua banci. Aplicatia de la Piraeus Bank nu este practic decat un formular pe care cei interesati trebuie sa-l completeze cu datele de contact, urmand sa fie sunati sau corespondeze prin e-mail cu “un specialist Piraeus Bank”.

Romexterra Bank ofera mai mult decat un caculator de rate, respectiv o aplicatie denumita “calcul scoring pentru obtinerea unui credit de la Romexterra”. De asemenea, Romexterra are o sectiune cu solicitarile de credit, in care sunt trecuti cei care au luat un credit si datele lor de contact. La o adica poti sa-i contactezi pentru a-ti impartasi din experienta lor cu Romexterra Bank.

Unele banci au lansat site-uri specializate pe anumite produse

ABN Amro si Finansbank au deshis doua pagini specializate pe un anumit tip de credit, pentru care banca respectiva isi manifesta un interes deosebit si incearca atragerea de clienti. Astfel, creditul de nevoi personale, intens promovat si in media, detine si o pagina web proprie, http://abnamro.vodanet.ro. Site-ul ofera, pe langa o prezentare  a acestui credit, doua calculatoare pentru calculul salariului minim necesar pentru accesarea unui anumit imprumut, suma maxima ce poate se poate imprumuta cu un anumit salariu si rata lunara a creditului.

Ceva mai detaliat este site-ul destinat creditelor ipotecare www.finansipotecar.ro. Pe pagina se gasesc informatii, stiri si doua calculatoare de rate lunare, venit minim si credit maxim pentru creditele ipotecare oferite de Finansbank, insa si o sectiune in care se poate aplica in patru pasi pentru un imprumut ipotecar de la Finansbank.

Toate datele furnizate de calculatoarele de rate on-line sunt insa orientative, dupa cum spun bancile. Exista posibilitatea ca banca sa fi efectuat modificari in structura costurilor si sa nu fi actualizat datele pe pagina web, asa incat informatiile oferite de calculatoarele de rate sa fie eronate.  Orice angajat al bancii iti va recomanda sa te duci la una dintre agentiile bancii pentru a afla informatii exacte. Iar in momentul in care te-ai asezat in fata unui ofiter de credit, banca are mai multe sanse sa te “transforme” intr-un client.

Bogdan Popescu
[email protected]

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro