credius.ro

Leul redevine rege: Banca Transilvania accelereaza creditarea in moneda nationala

24 februarie 2006

Normele de limitare a creditelor in valuta adoptate de Banca Nationala a Romaniei incep sa-si faca simtite efectele. Alaturi de incetinirea ritmului de crestere al creditarii in valuta, cel mai vizibil... efect este promovarea puternica a imprumutului in moneda nationala. Bancile care au mizat pe acest produs incep sa raporteze rezultate excelente. Un exemplu este Banca Transilvania, care a inregistrat o crestere surprinzatoare a creditelor in lei acordate IMM-urilor. -

Volumul creditelor in lei acordate de Banca Transilvania s-a dublat in februarie

Pentru Banca Transilvania, in pofida volatilitatii monetare care a caracterizat piata in ultimul timp, anul 2006 a inceput foarte promitator. Astfel, in primele trei saptamani ale lunii februarie, creditele acordate in lei sectorului IMM s-au dublat ca numar si volum, comparativ cu prima luna a anului.

Ionut Patrahau, Director General Adjunct Banca Transilvania, afirma: “Daca anul trecut numarul creditelor IMM a depasit cu putin cifra de 10.000, numai in aceasta luna se vor acorda deja aproximativ 1700 de facilitati. Pe masura apropierii anului de convergenta UE, atat micii intreprinzatori, cat si persoanele fizice au accelerat investitiile in viitorul firmelor sau familiilor, majoritatea imprumuturilor fiind destinate dotarilor si echipamentelor - in cazul IMM, respectiv terenurilor si locuintelor - in cazul persoanelor fizice. Aceasta, in conditiile in care, nu cu mult timp in urma, creditele de consum au reprezentat o parte importanta a imprumuturilor”.

Banca Transilvania, singura banca privata romaneasca din top 10, si-a bazat cresterea portofoliului de credite -  in cea mai mare parte  - in lei, in acest moment ponderea acestor credite depasind 60% din totalul portofoliului de credite. Desi, incepand cu toamna trecuta, s-a aliniat la scaderea brusca a dobanzilor platite la depozitele populatiei, Banca Transilvania a revenit cu dobanzi real pozitive, fiind cu un pas inaintea celorlalte banci de retail din sistem.

“Suntem o banca romaneasca si cresterea numarului de clienti romani, persoane fizice si mici intreprinzatori este esentiala pentru noi, cel putin la fel de esentiala ca si profitabilitatea. De aceea am crescut dobanzile la depozitele in lei, din acest punct de vedere luand locul unei banci importante care acum cateva luni era inca romaneasca. Vrem sa continuam ritmul accelerat de crestere a creditelor in lei, sustinand micii intreprinzatori si persoanele care inteleg sa investeasca in viitor”, declara Ionut Patrahau.

Pentru a confirma acest fapt, Banca Transilvania a inteles sa majoreze, incepand din 24 februarie a.c., toate dobanzile bonificate pentru depozitele constituite de persoanele fizice si juridice, acestea ajungand la 7,5% p. a., la termen de 1, 3, 6 luni, respectiv la 7,75% p.a., la termen de 9 si 12 luni.

In plus, pentru persoanele fizice, banca a lansat, in luna februarie, Contul de Economii la vedere, cu o dobanda anuala de 7,5%, respectiv 7,75%, in functie de nivelul sumei din cont. Banca da, astfel, clientilor sai persoane fizice, posibilitatea de a dispune oricand de banii din cont, dar si de a depune sume pe toata perioada de constituire a depozitului, in functie de optiunea fiecaruia, atata timp cat exista un sold de minimum 1.000 RON. Contul de Economii la vedere este un depozit constituit pe termen de 1 an, dobanda bonificandu-se si capitalizandu-se lunar in contul de economii la vedere.

De asemenea, toate persoanele care apeleaza la un cont de Economii la Vedere pana in data de 31 martie a.c. vor primi si un abonament Internet-banking BT24, gratuit pe o perioada de 6 luni. Astfel, Banca Transilvania ofera nu numai randamente avantajoase, dar faciliteaza clientilor sai accesul la banii proprii, de oriunde, in conditii de confort, mobilitate si beneficiind de consultanta gratuita.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro